blank
blank
Turkki on ollut suosittu matkakohde jo usean vuoden ajan. Suosioon on varmasti vaikuttanut turkkilaisten ystävällisyys ja maan monipuolinen tarjonta. Myös upea sää on varsinkin eteläisen Turkin etuna, aurinkopäiviä on vuodessa yli 300.
 
Turkin sijainti kahdella mantereella on tuonut maalle tapahtumarikkaan ja monivaiheisen historian. Maata ovat hallinneet mm. roomalaiset, ottomaanit sekä bysantit. Turkin pitkän historian varrelta on säilynyt upeita alkuperäisiä monumentteja ja muita rakennuksia kuten valtavia moskeijoita. Turkissa on myös maailman vanhimpana kaupunkina pidetty Catal Hüyük ja kaksi maailman seitsemästä ihmeestä, Artemin temppeli ja Halikarnassoksen mausoleumi.
 
Turkissa on myös laaja valikoima erilaisia luonnonnähtävyyksiä. Suuren maan maisemat vaihtelevat rajusti maan eri osissa. Turkissa onkin yli 20 luonnonpuistoa ja muuta suojelualuetta, jotta maan vaihtelevat luonnonolot säilyisivät tulevaisuudessakin. Yksi suosittu luonnonnähtävyys on Pamukkalen kalkkikiviterassit, joiden kuumat mineraalivesilähteet houkuttelevat matkailijoita.
 
Ostokset ovat Turkissa suhteellisen edullisia, tuliaisiksi tai kotiin tuomisiksi kannattaa ostaa esimerkiksi nahkatuotteita, käsinsolmittuja mattoja ja koruja. Basaareissa ja toreilla on tapana tinkiä, mutta tavallisissa liikkeissä on kiinteät hinnat.
 


Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin, voit myös tilata hinnastomme ja kysyä ryhmätarjousta!Klikkaa kuvasta
Turkin kartta (.pdf)
blank

© Matkatoimisto Oy Etelämatkat - Söderresor Ab - Huopalahdentie 15 A 10, FI – 00330 Helsinki - Puh. 050 572 2197      -    Trival Oy

blank
blank